tirsdag den 15. september 2015

Praksisafprøvning - Institutionen Blomsterhaven, (Gitte og Jannie)

Praksisafprøvning:

Vi har valgt praksisafprøvning frem for at deltage i naturfestivallen, vi har taget kontakt til Blomsterhaven, Solsikkevej 4 A, B og C, 6100 Haderslev. En integreret daginstitution, der huser børn i alderen 0-6 år. De har bevidst inddelt børnegruppen herunder deres læreplaner i alderen 0-3 år og 3-6 år. Grunden hertil er, at hver aldersgruppe har vidt forskellige behov i forhold til trivsel, læring og udvikling.

Instutionens værdigrundlag:
Legen (relationer) skal være i centrum, da det er derigennem barnet får muligheder for at bearbejde oplevelser og erfaringer. Det er vigtigt at barnet lærer i eget tempo (individuelt) og derved opnår en social forståelse. 

Børn har brug for:
  • Tid 
  • Nærvær
  • Sammenhold
  • Hver dag mærke, at man har betydning
- Så det i den "gode" institution synes børnene ikke, at dagene er lange.
- Der er plads til, at man kan være sig selv.
- Der er plads til at være anderledes.
- Plads til at gå sine egne veje.
- Plads til at blive begunstiget.
- Plads til at være ude af sig selv.
- Plads til at være sammen. 

Vi har været til møde i Institutionen omkring vores praktikforløb, der tager udgangspunkt i følgende læreplanstema:  5) Naturen og naturfænomener.

Vi blev taget rigtig godt imod, da de var bagud i forhold til ovenstående læreplanstema. Vi har fastsat dato omkring aktiviteten d. 23/9 (afholdelse af aktivitet - afsat 3 timer) og d. 24/9 (afsat 3 timer til evaluering sammen med børnegruppen).

Vi er på nuværende tidspunkt i gang med at finpudse vores smtte-model, samt følge op på de igangværende billag.

Endvidere har vi afsendt samtykkeerklæring till børnegruppens forældre, som giver os tilladelse til at tage billeder samt videofilme børnene under forløbet (er uddelt til forældrene).




Ingen kommentarer:

Send en kommentar